3 Ιουλ 2008

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ <<ΑΝΑΤΟΛΗ>> 30-6-08


Ενημέρωση για τα ναρκωτικά από την «Κόντρα»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ αφιερωμένες στους νέους διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΚΟΝΤΡΑ» στη Σητεία.
Δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας έλαβαν χώρα επιδείξεις scate boarding, ζωγραφική για παιδιά και μεγάλους, διενεμήθη σχετικό ενημερωτικό υλικό από το ΚΕΘΕΑ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στήθηκε ένα παζάρι με υπέροχες δημιουργίες (τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών της ΚΟΝΤΡΑΣ) ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από μαθητικά μουσικά συγκροτήματα.
Πολύς ο κόσμος που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, ο οποίος παράλληλα ενημερωνόταν για τους σκοπούς της ΚΟΝΤΡΑΣ αλλά και για το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών.
Ιδιαίτερα σημαντικό εξάλλου είναι το γεγονός ότι από την 1η Ιουλίου θ’ αρχίσει η λειτουργία στη Σητεία του προγράμματος προαγωγής - αυτοβοήθειας, μετά από πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «ΚΟΝΤΡΑ» με ιδιωτική χρηματοδότηση (χορηγίες κ.λ.π.)
Στόχος των δράσεων που υλοποιούνται στο πρόγραμμα είναι η υποστήριξη μελών ομάδων αυτοβοήθειας, χωρίς ν’ αναιρείται η φιλοσοφία της αυτενέργειας και της ανάληψης προσωπικής ευθύνης για την αντιμετώπιση των ζητημάτων τους.
«Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σ’ ένα πολύ καλό σημείο διότι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία, καταφέραμε νομίζω αρκετά πράγματα. Ξεκινάει το πρόγραμμα προαγωγής - αυτοβοήθειας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εγκαθίστανται μόνιμα στη Σητεία Ψυχολόγος, έχει διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος και από την 1η του μήνα αρχίζει η λειτουργία του προγράμματος. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε και στηρίχθηκε στους πολίτες και όχι σε φορείς, όπως κανείς θα περίμενε όπως είναι οι Δήμοι, οι Νομαρχίες, το κράτος κ.λ.π. Είμαστε ικανοποιημένοι για αυτή την εξέλιξη και κυρίως γιατί είναι πάρα πολύς ο κόσμος πλέον που δραστηριοποιείται στην «ΚΟΝΤΡΑ», άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις ουσίες, άτομα που το συγγενικό ή φιλικό τους περιβάλλον έχει σχέση με το πρόβλημα, αλλά και άνθρωποι που απλώς είναι ευαισθητοποιημένοι, στηρίζουν και βοηθούν για τους σκοπούς της οργάνωσης», τόνισε από την ΚΟΝΤΡΑ ο κ. Θεοδόσης Γαρεφαλάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: