24 Φεβ 2010

Ο “οικονομικός δολοφόνος” στην Κρήτη

ΜΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TVXS

Τρεις προβολές της ταινίας του Στέλιου Κούλογλου “Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου” θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο ενός road trip που ξεκινά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με αφορμή την κυκλοφορία του αντίστοιχου dvd στις 22 Μαρτίου.

Η ταινία, που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και την οικονομική κρίση και όσα συμβαίνουν τελευταία στην Ελλάδα, έχει ως πρωταγωνιστή τον Τζον Πέρκινς, που από το 1971 έως το 1981, εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main ως οικονομολόγος. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οπως ειχε ορκισθεί όταν στρατολογήθηκε, κράτησε το στόμα του κλειστό, ώσπου, με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως την αθέατη πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου, στην οποία βασίστηκε το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου.

Ο Τζον Πέρκινς και οι συνάδελφοι του οικονομικοί δολοφόνοι χρησιμοποιούσαν ψευδείς οικονομικές αναφορές, εξαγορές, εκβιασμούς, σεξ και φόνους για να εξαπλωθεί η αμερικανική αυτοκρατορία μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά από μια μακρόχρονη εσωτερική μάχη που καταγράφει το φιλμ, ο Πέρκινς συναντά στον Ισημερινό την κόρη του δολοφονημένου προέδρου της χώρας και μιλά μπροστά σ’ ένα εξαγριωμένο Λατινοαμερικάνικο κοινό.

Το πρόγραμμα των προβολών

Στο Ηράκλειο η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στο θέατρο "ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ” στην οδό Ευαγγελίας Φραγκάκη 13 στο Γιόφυρο, στις 9μ.μ.. (Τηλ. Θεάτρου: 2810-311000) – Κρατήσεις θέσεων: Αντώνης Διαμαντής: τηλ. 2810-263659, 6945898204

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου η ταινία θα προβληθεί στη Σητεία, στο Πολύκεντρο (Αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”) με τη συνεργασία της Α.μ.Κ.Ε «ΚΟΝΤΡΑ» και του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου η ταινία θα προβληθεί στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κινηματογράφο Αττικόν στις 17.30μ.μ., με τη συνεργασία του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού “Δίκτυο FM” 91,5.

Και στις τρεις προβολές θα παρίσταται ο Στέλιος Κούλογλου, προλογίζοντας την ταινία αλλά και συμμετέχοντας σε συζήτηση με το κοινό μετά την προβολή. Ειδικά στα Χανιά ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, το 2ο Γενικό Λύκειο και θα έχει συνάντηση με την κινηματογραφική ομάδα των μαθητών.

Για το προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί περιοδία και προβολές της ταινίας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Φλώρινα και στην Έδεσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: