13 Οκτ 2008

ΖΗΤΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

ΠΡΟΣ : Το Δημοτικό Συμβούλιοτου Δήμου Σητείας

Είναι γνωστό ότι στη Σητεία δεν υπάρχουν χώροι δημιουργικής δραστηριοποίησης για τους νέους, με εξαίρεση κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Μόνη διέξοδος για την πλειονότητα των νέων στη Σητεία είναι τα μπαρ, τα internet café και τα ρακάδικα. Η αναγκαιότητα δημιουργίας τέτοιων χώρων έχει διαπιστωθεί στις συναντήσεις – συζητήσεις που είχαμε τον περασμένο χειμώνα με τα 15μελή Γυμνασίων – Λυκείων και φοιτητές του ΤΕΙ. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των στόχων της «ΚΟΝΤΡΑ» σχετικά με την πρόληψη κατά των εξαρτήσεων.
Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η πρόληψη μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργική δραστηριοποίηση των νέων στον ελεύθερο χρόνο τους και τη δημιουργία, εν τέλει, μιας διαφορετικής στάσης ζωής.
Η έλλειψη χώρων, ανοικτών και κλειστών, οδηγεί σε μείζονα και ελάσσονα προβλήματα, όπως :
· να κάνουν οι μικρότεροι σκέιτ στην πλατεία και να τρώνε ξύλο από κάποιους που ενοχλούνται,
· να παίζουν στους δρόμους, σε προαύλια σχολείων ή εκκλησιών και να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα ή να διώχνονται από τους γείτονες ή ακόμη οι γείτονες να καλούν την αστυνομία,
· να κλείνονται για ώρες στα internet café
και οι μεγαλύτεροι να σπαταλούν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους στα μπαρ και τα ρακάδικα.
Ήδη προγραμματίζομε την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων για τη νεολαία, με τη βοήθεια εθελοντών, στο χώρο που μας έχετε διαθέσει στο ξενοδοχείο «ΕΛΕΝΑ». Ο χώρος αυτός δεν είναι επαρκής για τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν εκεί. Απαιτείται μεγαλύτερος χώρος που θα λειτουργήσει ως στέκι νεολαίας. Τέτοιος χώρος κατάλληλος είναι το κτήριο που σήμερα στεγάζει τη γραμματεία του ΤΕΙ, τον οποίο παρακαλούμε να παραχωρήσετε για την εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού.
Θεωρώντας ότι θα ανταποκριθείτε θετικά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί σας.

H ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: